domingo, 14 de diciembre de 2008

Primer manifest de l'Assemblea!


Com ja us haureu adonat, el nostre futur com a estudiants universitaris està a punt de patir una greu transformació. Amb la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), més conegut com el Procés de Bolonya, s'obliga a les universitats a adaptar el nou pla d'estudis. D'entre les diverses i greus conseqüències que es preveuen en aquest canvi, podem nomenar les següents:

- Amb aquest pla, les titulacions es devaluen: tant les llicenciatures com les diplomatures seran substituïdesper graus (4 anys). En aquests, la formació es simplifica i generalitza, convertint-se el primer curs en unamena de tercer de batxillerat. Al mateix temps, per obtenir una especialització caldrà cursar un postgrau, elpreu dels quals es multiplicarà de forma considerable.

- Les beques tradicionals (a fons perdut) acabaran sent substituïdes per beques-préstec, concedides per entitats privades.

- Serà impossible compaginar els estudis amb el treball, ja que la implantació del sistema de creditatge europeu (ECTS) equival a una jornada mitjana de 35/40h setmanals, o el que és el mateix, 8/9h al dia, amb l'afegit de què determinades classes seran de presència obligatòria.

- Les empreses s’implantaran al si de la Universitat provocant la seua mercantilització: concepció de la Universitat com una empresa i dels estudiants com els seus clients, que hem de pagar per la nostra formació (pràctiques en empreses incloses), per acabar al servei del mercat capitalista. La gestió de les universitats correspon al nou ministeri de Ciència i Innovació, la ministra del qual era una directiva de la "Confederación Española de Organizaciones Empresariales".

- Desapareixeran titulacions per no ser econòmicament productives.

- La innovació educativa que pregonen serà impossible per la mancança de mitjans amb els que compta la Universitat i la insuficient inversió tant pública com privada. Són els mateixos professors i professores els que admeten que no serà possible dur a terme aquest model d'educació.

- L’adopció i adaptació a aquest pla ha sigut imposada i antidemocràtica.
Si encara no ho sabies, pensa perquè hi ha tanta desinformació per part de les autoritats universitàries...

I què passarà a la diplomatura d'Educació Social? Entre altres conseqüències:

- El primer curs podria considerar-se com un tercer de batxillerat, comú a totes les carreres.

- Fins al quart any no hi hauran optatives. A més a més, es redueixen els crèdits optatius de 43'5 a 27.

- Desapareixen en uns casos, i en altres segueixen sense incloure's assignatures i continguts clau per al nostre àmbit de treball.

- No està clar que qui haja començat ja la titulació puga, ho bé acabar-la amb el pla d'estudis actual, o bé se li obligarà la seua adaptació a la titulació del nou pla.

- Increment de les hores de pràctiques en empreses, que no sols no seran remunerades, sinó que tindrem que pagar per elles per obtindre la titulació.

Per tot açò, exigim l'abolició d'aquesta farsa, que privatitza l'ensenyament, i ens aboca a un sistema capitalista que ens ofega a totes i a tots.

Assemblea d'Estudiants d'Educació: assembleadeducacio@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario